Όροι χρήσης

Cosmotherm / Όροι χρήσης

Όροι Αγορών από το e-shop της COSMOTHERM www.cosmotherm.gr

1. Που ισχύουν οι παρόντες όροι

Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις εφαρμόζονται στα πωλούμενα αγαθά από το ηλεκτρονικό της κατάστημα www.cosmotherm.gr (εφ’εξής “COSMOTHERM”). Κάθε παραγγελία που πραγματοποιείτε μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, συνεπάγεται την αποδοχή των παρόντων όρων και προϋποθέσεων.

2. Στοιχεία του πωλητή του E-SHOP

Ο πωλητής του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η ατομική επιχείρηση της Ανθής Δέλλιου (ΑΡ.ΓΕΜΗ 043258906000) με το διακριτικό τίτλο «COSMOTHERM», που εδρεύει στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (Κωστή Παλαμά 16, ΤΚ 57003), τηλ. + 2310 701.655, E-mail: [email protected] .

3. Κατάρτιση της πώλησης

1. Όταν πατήσετε το κουμπί «Αποστολή Παραγγελίας», αυτό σημαίνει ότι στέλνετε στην COSMOTHERM μία πρόταση για αγορά των προϊόντων που βρίσκονται στο καλάθι σας και συμφωνείτε με την εφαρμογή των παρόντων Γενικών Όρων Αγορών.

2. Η επιβεβαίωση της λήψης της πρότασης αγοράς, η οποία στέλνεται αυτόματα αμέσως μετά την υποβολή της παραγγελίας σας, πιστοποιεί ότι η παραγγελία σας έχει παραληφθεί από την COSMOTHERM. Αυτό όμως, δεν συνιστά αυτόματα αποδοχή της πρότασης σας για αγορά, η οποία θα γίνεται μόνο αφού ελεγχθεί και διαπιστωθεί η διαθεσιμότητα των προϊόντων που παραγγέλνετε , οπότε και θα σας αποσταλεί ξεχωριστό ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης αποδοχής της παραγγελίας σας. Δεν θα πρέπει να προβείτε σε πληρωμή της παραγγελίας, έως ότου λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης της αποδοχής της και υπολογισμού του ακριβούς κόστους παράδοσης. Η COSMOTHERM επιφυλάσσεται ρητά να αποδεχθεί την πρότασή σας ή όχι, αναλόγως της διαθεσιμότητας των προϊόντων που επιλέξατε.

3. Τυχόν λανθασμένη καταχώριση προϊόντων ή τρόπου πληρωμής /τόπου αποστολής εκ μέρους σας δεν βαρύνει την COSMOTHERM, αλλά εσάς.

4. Διαθεσιμότητα προϊόντων

1. Εάν τα προϊόντα που παραγγέλλονται δεν είναι άμεσα διαθέσιμα ή δεν είναι διαθέσιμα στην αναγραφόμενη τιμή λόγω αλλαγής της αναγραφόμενης τιμής κατά τον χρόνο της παραγγελίας και της επεξεργασίας της, η COSMOTHERM θα σας ενημερώσει σχετικά με το αν αποδέχεται ή όχι την παραγγελία σας, καθώς και σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την ισχύουσα τιμή ή τυχόν καθυστερήσεις στην παράδοση. Σε περίπτωση μη αποδοχής της, τυχόν πληρωμές που κάνατε στην περίπτωση αυτή θα ακυρώνονται, οπότε και θα ακολουθεί διαδικασία επιστροφής τους ανάλογη με τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.

2. Η COSMOTHERM ελέγχει καθημερινά την ορθότητα των αναγραφόμενων τιμών των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος, σε κάθε περίπτωση όμως, επιφυλάσσεται ρητώς ως προς τυχόν λανθασμένη αναγραφή τιμής από παραδρομή οφειλόμενη σε ανθρώπινο ή τεχνικό παράγοντα, η οποία (τιμή) προδήλως δεν θα μπορούσε να ανταποκρίνεται σε συνήθη ή μέση τιμή διάθεσης του αντίστοιχου προϊόντος. Η COSMOTHERM θα σας ενημερώσει σχετικά με τυχόν λάθη σε αναγραφόμενες τιμές προϊόντων που παραγγείλατε και την ισχύουσα τιμή. Τυχόν πληρωμές που κάνατε στην περίπτωση αυτή θα ακυρώνονται.
Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώνεστε εντός 3 έως 5 εργασίμων ημερών σχετικά με το χρόνο παράδοσης των προϊόντων σας.

5. Παράδοση – Έξοδα παράδοσης και επιστροφής

1. Η COSMOTHERM εξυπηρετεί παραγγελίες με τόπο παράδοσης εντός της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι παραγγελίες με βάρος έως 2 κιλά αποστέλλονται με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Κούριερ και επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής 7€/παραγγελία. Οι παραγγελίες με βάρος μεγαλύτερο των 2 κιλών επιβαρύνονται επιπρόσθετα με 2,50€ για κάθε επιπλέον κιλό. Για παραγγελίες που αφορούν μεγάλες ποσότητες ή ογκώδη προϊόντα οι αποστολές γίνονται με πρακτορείο μεταφορών κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και σε αυτές οι πληρωμές γίνονται μόνο με κατάθεση στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

2. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας που πρόκειται να παραδοθεί με τη συνεργαζόμενη εταιρεία κούριερ, θα σας αποστέλλεται ο αριθμός αποστολής (tracking number) για να μπορείτε να παρακολουθείτε απευθείας την πορεία της μεταφοράς του δέματος σας μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας ταχυμεταφορών. Οι επιστροφές των προϊόντων που γίνονται με χρέωση δική μας, θα γίνονται αποδεκτές μόνο με τη συνεργαζόμενη εταιρεία.

4. Η επεξεργασία των παραγγελιών πραγματοποιείται εντός των 3 επόμενων εργάσιμων ημερών. Ο χρόνος παράδοσης εναπόκειται αποκλειστικά στις εταιρίες ταχυμεταφορών ή μεταφορών, όμως ενδέχεται να επηρεαστεί και από τον τρόπο πληρωμής που έχετε επιλέξει (π.χ. ο χρόνος ολοκλήρωσης και εμφάνισης του τραπεζικού εμβάσματος ενδέχεται να ποικίλει ανάλογα με την Τράπεζα (συνήθως 2-3 εργάσιμες ημέρες)

5. Η αποστολή των παραγγελιών αφότου αυτές έχουν γίνει αποδεκτές, θα πραγματοποιείται, εφόσον είναι εφικτό, εντός 5 εργάσιμων ημερών, εκτός εάν ειδικές συνθήκες επηρεάζουν το φόρτο των εταιριών ταχυμεταφορών και επιφέρουν έκτακτες καθυστερήσεις.

6. Σε περίπτωση δυσπρόσιτων ή απομακρυσμένων περιοχών ενδέχεται η αποστολή και παράδοση των προϊόντων σας να απαιτεί περισσότερο χρόνο.

7. Σε κάθε περίπτωση, η παράδοση της παραγγελίας δεν θα υπερβαίνει τις 30 ημέρες, εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας (απεργιών συγκοινωνιακών μέσων, κακοκαιριών, ή περιόδους μεγάλου φόρτου εργασιών των ταχυμεταφορών κλπ).

6. Έξοδα παράδοσης και επιστροφής προϊόντος.

Έξοδα παράδοσης

Οι μη ογκώδεις παραγγελίες αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα με την ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ. Το κόστος αποστολής για 0-2 κιλά είναι 7,00€ και + 2,50€ για κάθε επιπλέον κιλό.

Έξοδα επιστροφής

Τα έξοδα επιστροφής προϊόντων που σας αποστείλαμε και είναι ελαττωματικά ή εσφαλμένα, βαρύνουν εμάς, εφόσον τα επιστρέψετε με τη συνεργαζόμενη μαζί μας εταιρία ταχυμεταφορών που σας τα παρέδωσε.

Τα έξοδα επιστροφής μη ελαττωματικών προϊόντων βαρύνουν εσάς.

Οι τιμές που αναγράφονται στην παρούσα παράγραφο, περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.

Σε κάθε περίπτωση και για την πλήρη ενημέρωση του πελάτη, το τελικό κόστος μεταφοράς υπολογίζεται προ της αποστολής και πληρωμής και σας αποστέλλεται σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

7. Έλεγχος προϊόντων κατά την παραλαβή

Κατά την παράδοση οφείλετε να ελέγχετε τα προϊόντα που παραλαμβάνετε, καθώς μετά από αυτήν φέρετε εσείς τον κίνδυνο της τυχαίας καταστροφής, χειροτέρευσης ή απώλειάς τους. Η υπογραφή σας στο έντυπο παραλαβής έχει τη σημασία ότι αναγνωρίζετε πως παραλάβατε ορθά τα προϊόντα της παραγγελίας σας και ότι αυτά δεν φέρουν ελάττωμα.

8. Μη παραλαβή προϊόντων

Εφόσον ο πελάτης δεν παραλάβει το προϊόν εντός 30 ημερών μετά από τη λήψη της ειδοποίησης προς αποστολή και παρά τη σχετική ειδοποίηση από τον μεταφορέα, η COSMOTHERM επιφυλάσσεται του δικαιώματος να υπαναχωρήσει από την πώληση. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πελάτης θα λάβει ένα πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας με το τίμημα της πώλησης, αφαιρουμένων των εξόδων αποστολής, το οποίο θα εξοφλείται από τη COSMOTHERM με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο διενήργησε ο πελάτης την καταβολή του τιμήματος.
Για τα προϊόντα που παρέχονται κατόπιν ειδικής παραγγελίας σας και είναι κατασκευασμένα ειδικά για εσάς, μη παραλαβή τους συνεπάγεται απώλεια του τιμήματος που έχετε καταβάλλει, και η COSMOTHERM θα τα φυλάξει για εσάς για διάστημα 2 μηνών από την αποστολή της ειδοποίησης παραλαβής τους.
Σε περίπτωση που δηλώσετε εκ νέου την επιθυμία παραλαβής των προϊόντων, τα έξοδα επαναποστολής τους θα βαρύνουν εσάς, ανεξαρτήτως του ύψους της παραγγελίας.

9. Παρακράτηση κυριότητας

Προϊόντα που τυχόν παραδόθηκαν σε σας χωρίς να έχουν εξοφληθεί ολικά ή μερικά, παραμένουν στην κυριότητα της COSMOTHERM μέχρι την οριστική, πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος.

10. Δικαιώματα καταναλωτών – Ευθύνη – Ανωτέρα Βία

1. Τα δικαιώματα των καταναλωτών από τις διατάξεις περί πώλησης καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεων του Αστικού Κώδικα και του νόμου περί προστασίας των Καταναλωτών, αλλά και από κάθε άλλη σχετική διάταξη, ισχύουν όπως προβλέπουν οι παραπάνω νομικές διατάξεις. Η ευθύνη της COSMOTHERM για ελαττώματα ή ελλείψεις συνομολογημένων ιδιοτήτων περιορίζεται σε διάστημα δύο μηνών από την παραλαβή των προϊόντων από τον πελάτη.
2. Αξιώσεις του πελάτη για αποζημίωση ή χρηματική ικανοποίηση κάθε είδους και νομικής βάσης, αποκλείονται. Ιδίως, αποκλείονται αξιώσεις για βλάβες της υγείας, της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.
3. Αποκλείεται κάθε αξίωση αποζημίωσης ή χρηματικής ικανοποίησης πάσης φύσεως και νομικής βάσης, σε περίπτωση συνδρομής λόγου ανωτέρας βίας.

11. Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Σας ενημερώνουμε, πως για τον σκοπό εκπλήρωσης των υποχρεώσεων μας από την συναλλαγή μας, συλλέγονται τα προσωπικά σας δεδομένα που μας δίνετε και τηρούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων, καθώς και για σκοπούς τήρησης των υποχρεώσεων που μας επιβάλλει ο νόμος (πχ έκδοση νόμιμων παραστατικών, υποβολή φορολογικών δηλώσεων κλπ). Τα δεδομένα αυτά δεν θα διαβιβάζονται σε μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη, εκτός των συνεργατών μας, οι υπηρεσίες των οποίων είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της σύμβασης (πχ μεταφορείς, εταιρίες μηχανογραφικής υποστήριξης, φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας κλπ). Όλοι οι συνεργάτες μας έχουν δεσμευτεί εγγράφως για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Τυχόν δεδομένα πελάτη που υπάρχουν σε επιστρεφόμενα προϊόντα, θα διαγραφούν από την COSMOTHERM και δεν θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από εκείνη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά και τα δικαιώματα σας σχετικά με αυτά, δείτε την πολιτική απορρήτου.

12. Τελικές διατάξεις

1. Οι παρόντες γενικοί όροι και προϋποθέσεις διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.

2. Για οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της COSMOTHERM και του πελάτη, αρμόδια για την επίλυσή της είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς μπορείτε να απευθυνθείτε επίσης, στους αρμόδιους φορείς εξωδικαστικής διευθέτησης καταναλωτικών δια-φορών, π.χ. στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Πλ. Κάνιγγος, 10181, Αθήνα, www.efpolis.gr, τη-λ.:1520, φαξ:2103843549), στον Συνήγορο του Καταναλωτή (www.synigoroskatanaloti.gr, Λ. Αλεξάνδρας 144, 114 71, Αθήνα, τη-λ.:2106460734, φαξ:2106460414.), στις Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών (άρθρο 11 του ν.2251/1994) που εδρεύουν στους κατά τόπους Δήμους της χώρας. Επίσης, μπορείτε να απευθύνεστε στον Ευρωπαϊκό Φορέα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών, στην σχετική πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution – ODR) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: https://ec.europa.eu/consumers/odr.

3. Η προστασία των νόμων περί συμβάσεων που γίνονται από απόσταση, όπως και οι παρόντες όροι, εφαρμόζεται στις συναλλαγές μόνο με φυσικά πρόσωπα, τα οποία συναλλάσσονται για λόγους, που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, βιοτεχνική, επιχειρηματική ή ελευθέρια επαγγελματική τους δραστηριότητα.

4. Σε περίπτωση μη εφαρμογής κάποιου όρου της παρούσας συμφωνίας, οι λοιποί παραμένουν σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή.

13. Ενημέρωση και τροποποίηση

Η COSMOTHERM διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί / επικαιροποιεί επιμέρους τμήματα των παρόντων Όρων, χωρίς υποχρέωση σχετικής προηγούμενης ενημέρωσης σας. Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντα τους όρους αυτούς, προτού πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή, ώστε να ενημερώνεστε για την τρέχουσα έκδοσή τους, σε περίπτωση που έχουν γίνει τυχόν τροποποιήσεις ή ενημερώσεις.
Τελευταία ενημέρωση των παρόντων όρων: Νοέμβριος 2021

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ COSMOTHERM

Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
Αρ. Λογαριασμού: 26400235078
IBAN: GR 7801102640000026400235078

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. Λογαριασμού: 5218-082797-096
IBAN: GR 5201722180005218082797096

Τράπεζα EUROBANK:
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0350.49.0200392339
IBAN: GR 9702603500000490200392339

Δικαιούχος: ΔΕΛΛΙΟΥ ΑΝΘΗ